Novinarska soba

Posebna novinarska soba s svojo lokacijo in opremo zagotavlja lažje delo novinarjem, ki svoje delo stalno, občasno ali priložnostno opravljajo v Državnem zboru. Soba v levem pritličju stavbe na Šubičevi ulici 4 je namenjena vsem predstavnikom domačih in tujih medijev z letnimi ali dnevnimi akreditacijami. Nahaja se v neposredni bližini Službe za odnose z javnostmi, ki je pristojna tudi za morebitna dodatna pojasnila in informacije.

 

Novinarji vstopajo v Državni zbor skozi glavni vhod zgradbe na Šubičevi 4 v Ljubljani. Ob vhodu se identificirajo na recepciji Državnega zbora in prevzamejo svojo letno ali dnevno akreditacijo. Po vstopu opravijo varnostni pregled. Novinarska soba se nahaja v pritličju, levo od vhoda (soba 83). Sestavljata jo dva prostora.

V večjem prostoru je:
– so delovna mesta s spletnim dostopom 
– radijski sprejemniki s slušalkami za spremljanje avdio prenosov sej
– 2 plazemska zaslona za spremljanje video prenosov dogajanja v Državnem zboru

V novinarski sobi so za oba prostora skupaj na voljo še:
– stacionarni telefon,
– tiskalnik,
– fotokopirni stroj,

V skladu s Pogoji za delo predstavnikov medijev je mogoče delo opravljati tudi v drugih prostorih Državnega zbora, kjer je akreditiranim novinarjem na voljo tudi brezžični dostop do spleta. Za dostop potrebujete PIN, ki ga uporabnik pridobi z letno akreditacijo. Dnevni PIN se pridobi ob prihodu v Državni zbor v recepciji.