Akreditacije

Če želite spremljati delo Državnega zbora kot novinar, se seznanite s pogoji za delo predstavnikov medijev in uredite svojo dnevno ali letno akreditacijo. Za delo vam je na razpolago novinarska soba z ustrezno računalniško opremo in z dostopom do spleta.

Za pridobitev letne akreditacije je treba izpolniti elektronski obrazec za akreditacijo.

Potrdilo o akreditaciji prejmete po elektronski pošti.

Letno ali dnevno akreditacijsko kartico prevzamete na recepciji Državnega zbora ob vsakem vstopu posebej; ob izhodu jo obvezno vrnete.

Pravila o akreditacijah so določena s Pogoji za delo predstavnikov medijev, ki med drugim določajo tudi pravila glede fototerminov, snemanj, podatkov na zahtevo in podobno.

Osebni podatki bodo varovani skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov in uporabljeni le za namene obveščanja o delu Državnega zbora. Služba za odnose z javnostmi podatkov ne bo posredovala tretjim osebam.

Kadarkoli lahko tudi zahtevate, da vaš elektronski naslov izbrišemo iz adrem za obveščanje.
 

 

LETNA AKREDITACIJA velja eno leto z možnostjo obnovitve (z veljavnostjo od 1. 1. do 31. 12.). Obvestilo o poteku akreditacije prejmete po elektronski pošti. Če ste v vmesnem času zamenjali medij, morate ponovno izpolniti elektronski obrazec za akreditacijo.

DNEVNA AKREDITACIJA velja za posamično dnevno spremljanje dela Državnega zbora. Namenjena je predvsem tujim novinarjem in tistim predstavnikom domačih medijev, ki le priložnostno poročate iz Državnega zbora. Pridobiti jo je mogoče tudi neposredno ob vstopu – na recepciji. Vstopne formalnosti boste opravili hitreje, če predhodno izpolnite obrazec za dnevno akreditacijo in ga pošljete na e-naslov soj@dz-rs.si.

OBRAZEC ZA DNEVNO AKREDITACIJO (PDF 261 KB