DZ - 22. aprila praznujemo Svetovni dan zemlje

22. aprila praznujemo Svetovni dan zemlje

Datum objave: 22.04.2021

Spremenimo navade in poskrbimo za naš planet.


Foto: Državni zbor

Spremenimo navade in poskrbimo za naš planet.

22. april je Svetovni dan zemlje, ki ga obeležujemo že vse od leta 1970. Obenem je 22. april tudi Svetovni dan brez avtomobila.

Letošnji slogan Obnovimo našo Zemljo  postavlja v središče pozornosti naravne procese, obnovo Zemlje in zeleno tehnologijo, ki je tudi ena od prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU. Danes se ob vseh znanih podatkih ne moremo izogniti dejstvu, da so podnebne spremembe predvsem posledica človeškega ravnanja. Imamo en sam planet in zavedanje o tem, da lahko le mi sami spremenimo njegovo usodo, je nujno. Vsakdo od nas, vsak posameznik je odgovoren za prihodnost našega planeta in zadnji čas je za premike v našem mišljenju, za spreminjanje naših navad.

V Državnem zboru se pridružujemo ozaveščanju o nujnosti spreminjanja naših navad. V tej luči že vse od leta 2010 deluje Eko delovna skupina, prav tako imamo izdelan akcijski načrt za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje, skupaj ločujemo odpadke, varčujemo z vodo in elektriko, ne tiskamo brez potrebe in varčujemo s papirjem, za prevoz po Ljubljani pa sta nam na voljo službeni kolesi in službena Urbana.

Verjamemo, da na ta način dajemo zgled tudi drugim, dvigamo ozaveščenost o varovanju okolja in prispevamo delček skupnega napora k ohranitvi našega planeta.