DZ - Delegacija Državnega zbora na virtualnem spomladanskem zasedanju Parlamentarne skupščine NATO

Delegacija Državnega zbora na virtualnem spomladanskem zasedanju Parlamentarne skupščine NATO

Datum objave: 14.05.2021Vodja delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini NATO (PS NATO) mag. Branko Grims, članica Monika Gregorčič in nadomestna člana Andrej Černigoj in Andrej Rajh se bodo udeležili spomladanskega zasedanja PS NATO, ki bo potekalo od 14. do 17. maja 2021, preko video povezave.

Zasedanje bo v petek, 14. maja 2021, ob 15. uri otvoril predsednik PS NATO Gerald E. Connolly, nagovora pa bosta imela vodja švedske delegacije PS NATO Karin Enström in švedski minister za obrambo Peter Hultqvist. 

V nadaljevanju petkovega zasedanja ter v soboto in v nedeljo bo delo potekalo po odborih parlamentarne skupščine. Na dnevnem redu so razprave o poročilih posameznih odborov glede varnostnih in političnih izzivov v povezavi z Rusijo,  razmerah v globalnem gospodarstvu, o širjenju dezinformacij, o sodelovanju NATO z azijskimi partnerji, o vlogi NATO na področju varnosti v vesolju,  o biološkem orožju, itd.

Plenarno zasedanje se bo začelo v ponedeljek, 17. maja 2021, ob 16.30. Otvoril ga bo predsednik PS NATO Gerald E. Connolly, nagovor pa bo imel namestnik generalnega sekretarja NATO Mircea Geoană.

***
Preko spletne povezave bo mogoče v živo spremljati petkovo otvoritev zasedanja, ki se bo začela ob 15. uri in ponedeljkovo plenarno zasedanje, ki se bo začelo ob 16.30 - tukaj.

Več o spomladanskem zasedanju Parlamentarne skupščine NATO najdete na spletni strani skupščine - tukaj.