DZ - Obvestilo novinarjem

Obvestilo novinarjem

Datum objave: 22.09.2020

Spremenjeni pogoji za delo novinarjev v Državnem zboru.Po zadnjem veljavnem odloku in spremembah odloka, ki urejajo začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, je v zaprtih javnih prostorih poleg razkuževanja rok, uporaba zaščitne maske obvezna, ne glede na to, ali lahko vzdržujemo medosebno razdaljo dveh metrov. Obvezno je tudi merjenje temperature. 

Prenose sej Državnega zbora in delovnih teles boste lahko spremljali v novinarski in RTV sobi. V preddverju velike in male dvorane na Šubičevi ulici bo ob upoštevanju zaščitnih ukrepov in uporabi ustrezne opreme (prostostoječi mikrofoni, ti. bumi) možno snemanje izjav, iz preddverja velike dvorane pa tudi vklopi v oddaje. 

Prek parlamentarnega programa TV Slovenija (TV SLO3) in MMC bodo še vedno zagotovljeni prenosi vseh sej Državnega zbora in sej delovnih teles.

Fototermini bodo na sejah Državnega zbora potekali na balkonu velike dvorane, na sejah delovnih teles pa ne bodo možni. Fotografije vam bodo, tako kot vedno, brezplačno in v polni velikosti na voljo na spletnem portalu Državnega zbora. Prosimo vas, da vedno navedete vir (Državni zbor / ime fotografa). 

O morebitnih dodatnih fototerminih boste pravočasno obveščeni. 

Prosimo vas, da se v prostorih Državnega zbora zadržujete le takrat, ko je to za vaše delo nujno potrebno. Vstop v poslopje bo mogoč v času sej, drugih dogodkov ali ob dogovoru s poslancem ali poslanko oz. poslansko skupino. 

V naprej se vam zahvaljujemo za razumevanje, saj skušamo s temi ukrepi ter s čim manjšim številom neposrednih in tesnih stikov med nami prispevati k omejevanju nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom.